الگوی قطبی

الگوی قطبی (Polar Pattern) در واقع توصیف کننده این موضوع است که میکروفن ها چگونه از جهات متفاوت امواج صوتی را دریافت می کنند. از مشخصات و ویژگی های مهم و قابل توجه در مورد آنکه آیا یک میکروفن برای شرایطی خاص صحیح انتخاب شده است یا خیر ، الگوی قطبیست و به همین دلیل آشنایی با این الگو ها ، شیوه فعالیت آنها و کاربرد هایشان در شرایط متفاوت از جمله مواردیست که در صدابرداری بسیار با اهمیت است.

میکروفن ها با توجه به کاربریشان با انواع الگو ها از جمله Omni Directional ، Cardioid و … طراحی و ساخته می شوند ، که در زیر با تعدادی از آنها که بیشتر مورد استفاده قرار می گیرند آشنا می شویم.

الگوی Omni Directional:

این الگو ساده ترین نوع الگوی قطبی Omni Directional است که به اختصار Omni نامیده می شود و همانطور که از نام آن مشخص است میکروفن هایی با این پترن امواج صوتی را به یک اندازه از تمامی جهات دریافت می کنند. این بدین معناست که جهت قرارگیری میکروفن اهمیت ندارد و فقط توانایی آن در جذب امواج صوتی اهمیت دارد. در پروژه های فیلم سازی میکروفن هایی با پترن Omni بهترین انتخاب در میان میکروفن های یقه ای است و به شما این آزادی را می دهد که بدون توجه به جهات آن را بر روی سوژه نصب نمایید. از دیگر مزایای آنها عدم کاهش سطح صداست حتی در حالتی که سوژه سر خود را به طرفین حرکت می دهد.

الگوی قطبی Directional:

انواع متفاوتی از الگوی Directional وجود دارد که شاخص ترین آنها ، الگوی تک جهتی Cardioid است. در این پترن امواج صوتی با حداکثر حساسیت از مقابل کپسول میکروفن دریافت می شود (0 درجه) و کم ترین حساسیت را در جذب صدا از پشت دارد (180 درجه) و قابلیت کاهش صداهای دریافتی از کنارها را دارد (90/270 درجه).

میکروفن هایی با الگوی Cardioid توانایی بیشتری در کاهش صداهای زمینه و انعکاس اصوات در اتاق نسبت به الگوی Omni دارد و کاربردهای فراوانی در تولید موسیقی و صدابرداری زنده دارد. همچنین این پترن در فیلم سازی (میکروفن های استریو) کاربرد فراوانی دارد. بطور مثال میکروفن AZDEN مدل SMX-30 از دو میکروفن Cardioid با زاویه 120 استفاده می کند که بتواند صدایی همانند آن چیزی که گوش انسان می شنود را ضبط نماید.

الگوی قطبی Super cardioid همانطور که از نام مشخص است عملکردی مشابه ا Cardioid دارد اما با تفاوت هایی در برخی از شاخصه های عملکردی ، که ازجمله آنها می توان به تمرکز بیشتر بر روی سوژه و حساسیت کمتر به امواج دریافتی از کنارها اشاره کرد. در انتها می توان گفت که میکروفن هایی با الگوی Super cardioid گزینه های مناسبی جهت انتخاب برای موقعیت هایی هستند که نیاز به کاهش محسوس صداهای پس زمینه و تمرکز بیشتر بر روی منبع صوت وجود دارد.

modir315negar

View Comments

  • Everything is very open with a clear clarification of the challenges. It was really informative. Your site is useful. Many thanks for sharing!

Recent Posts

بهترین میکروفون بی‌سیم برای تولید محتوا

تولید محتوا حرفه‌ای بهترین میکروفون بی‌سیم؟ خیر فقط همین نیست. فاکتورهای زیادی در تولید محتوای…

7 ماه ago

ترفندهای جستوجو در گوگل; حرفه‌ای سرچ کن!

ترفندهای جستوجو در گوگل; حرفه‌ای سرچ کن! امروزه بیشتر ما آدم ها برای تمام مشکلات…

10 ماه ago

تفاوت‌ میکروفون کاندنسر و داینامیک

بررسی تفاوت‌ میکروفون کاندنسر و داینامیک آشنایی و اطلاع از تفاوت‌ میکروفون کاندنسر و داینامیک…

1 سال ago

بازنشستگی سوئیچر و میکسر Atem Mini بلک مجیک

سوئیچر و میکسر اتم مینی بلک مجیک سوئیچر و میکسر Atem Mini کمپانی بلک مجیک یک…

2 سال ago

ارسال ویدئو در شبکه و نیاز به IGMP Snooping در سوییچ

ارسال ویدئو در شبکه و نیاز به IGMP Snooping در سوییچ پروتکل لایه 3 شبکه،…

3 سال ago

نسخه‌های مختلف HDMI چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟

نسخه‌های متفاوت HDMI چه تفاوت‌هایی با هم دارند؟ واژه HDMI برگرفته از ابتدای لغات High-Definition…

3 سال ago